Dessertvin
I modsætning til andre søde dessertvine som f.eks. Sauternes, er druerne, der bruges til fremstilling af Eiswein, ikke angrebet af Botrytis.
Druerne til denne Eiswein er høstet ved -8 grader. Druerne bringes straks til presning, mens de stadig er frosne. Ved fremstillingen af Eiswein er udbyttet af mosten blot 20% i forhold til normalt høst udbytte.
Pris: 219,00 kr.
UDSOLGT
Lieutenant de Sigalas er smuk klar i glasset med en svag orange kant. Flot duft af rosiner, mandler og tørrede frugter. Samme noter går igen i smagen, som er frisk og sød. En flot balance mellem sødme og syre vidner om en vin med klasse.
Server vinen til desserter eller til foie gras.
Serveringstemperatur: 8-10°C.
Pris: 119,00 kr.
Duften af appelsinblomst, honning, og melon, går igen i smagen Stilen er let fyldig og med en god, balancerende syre, som er kendetegnende for Moscatel Blanco.
Pris: 69,00 kr.
Fra Frankrig.
Sauternes er Bordeauxs berømte søde vin, der bliver til på basis af druerne Sémillon,
Sauvignon Blanc og Muscadelle. Hvor bifloden Ciron løber ud i Garonne er der perfekte
betingelser for ’ædel råddenskab’, som især Sémillon-druen er modtagelig over for.
Disse rosinlignende druer har gjort områdets vine verdensberømte med deres udtalte
honningsødme og friske syre.
Pavois d’Or udviser i den vellykkede årgang 2014, en aromapalet med abrikos,
appelsinskal og fersken som dominerende elementer med en dejlig krydret
honningnote. Sødmen balanceres af en sund syre, så vinen fremstår med god friskhed.
Pris: 119,00 kr.
Cantina Di Negrar.
Recioto Della Valpolicella Classico.
Den søde og aromatiske rødvin “Recioto” stammer fra hjertet af Valpolicella-distriktet fra bakkerne omkring byen Negrar, hvor druerne dyrkes på stejle terrasser med god dræning og optimal soleksponering.
Fantastisk til blåskimmeloste, chokolade- eller bærdesserter og en klassiker til ris à l’amande.
Pris: 169,00 kr.
Denne let perlende vin er lavet på Moscato-druen.
Druerne kommer fra over 20 år gamle vinstokke i dalen mellem floderne Tanaro og Bormida i Piemonte.
Farven er strågul, smagen elegant, med sødme og aroma af muscat.
Pris: 89,00 kr.
2 fl. 160,00 kr.
Fra Frankrig.
Druesorter: Ugni Blanc, Semillon og Montils.
Hvid hedvin fra Cognac-distriktet, lavet på 100% ugni blanc. Vinen fremstilles ved at ugæret druemost tilsættes sprit, for derved at bevare den friske druesødme. Nydes til desserter med is, frugter eller til foie gras.
Pris: 159,00 kr.
Fra Frankrig.
Druesorter: Merlot.
Denne dessertvin har en flot rød farve. Duften er kompleks med aromaer af røde frugter. Smagen er frugtig med noter af hindbær og solbær, og i afslutningen er der en let bitterhed, hvilket giver dessertvinen en særlig personlighed og stor balance.
Pris: 159,00 kr.
Fra Frankrig.
Druesorter: Muscat Petits Grain.
Vinen har en flot lys gylden farve, ren og fin bouquet med nuancer af pære, abrikos, afsluttet med et strejf af appelsin. Den har en frist og frugtig smag, med en perfekt balance melle sødme og syre.
Pris: 149,00 kr.